‘NEMAMO UVIJEK ISTI STAV, ALI HVALA NA POSJETI’: Vučić se još jednom oglasio o Scholzovom dolasku u Srbiju

Nakon jučerašnje posjete njemačkog kancelara Olafa Scholza Srbiji, Vučić se dodatno zahvalio stranom dužnosniku na posjeti putem društvenih mreža.

 

“Zahvalio sam na posjeti i na tome što smo mogli otvoreno razgovarati o svim bitnim pitanjima o kojima nemamo uvijek isti stav, ali je kancelar Scholz i pored toga donio novu energiju u pogledu naše zajedničke europske budućnosti i to je izvanredna poruka za sve nas na Zapadnom Balkanu”, poručio je Vučić preko Instagrama.

Podsjetimo, uz Srbiju, Scholz je također posjetio i Kosovo, a u sklopu svoje turneje Zapadnim Balkanom, njemački će kancelar također posjetiti i Sjevernu Makedoniju i Bugarsku.

Kako je Dnevno.hr pisao u petak, kosovski premijer Albin Kurti naveo je kako će Kosovo podnijeti zahtjev za članstvom u EU do kraja godine, navodeći kako je Europa budućnost Kosova. Dok se Scholz nada kako će cijeli Zapadni Balkan prepoznati europsku perspektivu, čini se kako Scholz već ima svojeg favorita između Prištine i Beograda koji se konstantno svađaju, budući da je Kosovo 2008. godine proglasilo neovisnost.

“Kosovo je prihvaćajući sve mjere i sankcije protiv Rusije pokazalo da je vjerodostojan partner koji je usko uz nas i uz europsku i međunarodnu zajednicu”, rekao je Scholz, što se moglo gledati kao podbadanje Srbije koja, iako je osudila rusku invaziju, Rusiji nije uvela nikakve sankcije. Vučić je ranije rekao kako ga je Scholz nagovarao da uvede sankcije, a srpski predsjednik mu je objašnjavao dugodoišnju povijest prijateljstva između Srbije i Rusije.

 

 

Foto: Tom Dubravec / CROPIX