NAKON JUČERAŠNJEG ŠOKA ZUBČIĆ OSTVARIO REZULTAT KARIJERE! Završio treći u slalomu u Val d’Isereu

Naš najbolji skijaš Filip Zubčić došao je do najboljeg rezultata u slalomu te je osvojio postolje i treći je u slalomu, što mu je i rezultat karijere u toj disciplini. Prije ovog povijesnog rezultata, najbolji u slalomu bio je u Zagrebu prošle sezone kad je završio peti.

Dan nakon razočarenja u veleslalomu i prvog ispadanja u Svjetskom kupu nakon više od dvije godine, Filip Zubčić odlično je odradio prvi slalom sezone. U prvoj vožnji bio je sedmi a drugi je odradio još bolje te je svoj nastup u tom trenutku završio kao vodeći.

Prvo mjesto osvojio je Francuz Clement Noel (+1.40), a drugo Šveđanin Kristoffer Jakobsen (+1.85). Drugi hrvatski predstavnik Matej Vidović zauzeo je 19. mjesto.Prvi je to put da se neki hrvatski skijaš našao na pobjedničkom postolju slalomske utrke Svjetskoga kupa još od Ivice Kostelića 2013. u Lenzerheideu.

U ovoj kalendarskoj godini na rasporedu je još samo jedan slalom za skijaše, 22. prosinca u talijanskoj Madonni di Campiglio, da bi 2022. počela slalomom na sljemenskom Crvenom spustu koji je na rasporedu 5. siječnja.