MISTERIJ UBOJSTVA U ‘ŠESTICI’ NE JENJAVA: Evo što se događa s mladim Muhammadom koji je ubio Sinišu V. u tramvaju

Prošlo je devet mjeseci od svirepog ubojstva Siniše V. (52) u zagrebačkom tramvaju, a ovih je dana velikogoričko tužiteljstvo podiglo optužnicu protiv Muhammada S., 22-godišnjeg pakistanskog državljanina kojeg se sumnjiči za zločin koji je sablaznio Hrvatsku.

 

Podsjetimo, mladić je nakon stravičnog čina pobjegao u Italiju, no lociran je i uhićen nakon dva mjeseca, i to u istoj odjeći koju je nosio kada je 18. rujna 2021. godine zario kuhinjski nož u vrat nesretnom Siniši V. nakon kraćeg verbalnog i fizičkog sukoba.Nakon što je izručen Hrvatskoj mladi Muhammad S. tužiteljstvu nije htio obrazložiti što ga je navelo na bezumno nasilje, a nije htio govoriti ni o povijesti odnosa s ubijenim muškarcem. Rekao je samo kako sa zločinom nema veze te se nastavio braniti šutnjom.

Jutarnji piše kako se Pakistanac i Siniša V. nisu poznavali te da je žena koja je prva uočila krvavo tijelo u ‘šestici’ obavijestila vozača ZET-a kako su se dvojica muškaraca u priključnim kolima potukla i da je jedan pao na pod. Iako su prošli mjeseci od užasa i dalje se ne zna tko je ova glavna svjedokinja jer se gospođa nakon nemilih prizora udaljila u nepoznato.

Podsjetimo, Muhammad S. je izručen Hrvatskoj po načelu specijalnosti na koje je pristao Prizivni sud u Rimu, s obzirom na to da je temeljem europskog uhidbenog naloga zbog sumnje u počinjenje ubojstva uhićen u Italiji gdje je pobjegao istoga dana nakon svirepog zločina u Zagrebu.

U metropoli je Pakistanac, koji je 2017. godine nakon ulaska u Hrvatsku 2017. pao pod vlak i izgubio nogu, stanovao u domu obitelji koja se sažalila nad njegovom tužnom sudbinom. Njima je na dan bijega iz Hrvatske rekao da odlazi na ‘poslovni put’ pa je žurno pokupio stvari i uputio se na aerodrom.

Sada mu prijeti najmanje pet godina zatvora. 

 

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX