Medicinska greška koja je uništila život njihovoj kćerki

UNIŠTILA JOJ JE ŽIVOT… Roditelji iz Pertha, Australija, čijoj je kćerki cjepivo protiv gripe uzrokovalo teško oštećenje mozga 2010. godine, javno su progovorili o medicinskoj grešci koja im je uništila živote.

Poslije šokantne reakcije Sabe Button na Fluvax, program je prekinut, ali tek poslije davanja cjepiva mnogoj drugoj djeci.

Saba Button bila je vesela i napredna jedanaestomjesečna beba. No, jednog travanjskog dana je po preporuci Ministarstva zdravstva, ovo potpuno zdravo dijete primilo cjepivo protiv gripe.

Sreća i lijep život njihove obitelji je uništen. Roditeljima je rečeno bilo da dođu i da se oproste od svoje djevojčice, da možda neće preživjeti.

Zbog dugotrajnih napada došlo je do oštećenja mozga. Ona više nije isto dijete. Što je najgore, to se moglo spriječiti. Ministarstvo zdravstva znalo je da je bilo užasnih reakcija nakon primljenog Fluvax cjepiva protiv gripe, ali NISU UPOZORILI.

Roditelji su nakon nemilog događaja malo istraživali i otkrili da je 111-ero djece nakon primljenog cjepiva protiv gripe završilo na hitnoj. Sama ta činjenica trebala je biti dovoljna da zdravstvo reagira.

Dok se Saba borila za život u bolnici, drugi roditelji su i dalje cijepili svoju djecu tim istim cjepivom, i na taj način su potencijalno igrali ruski rulet.

Tek nakon dva dana je Fluvax program zaustavljen.

Svi su znali, a šutjeli su.

VIDEO Medicinska greška koja je uništila život njihovoj kćerki