MAJKA PETERO DJECE MORA U ZATVOR! Mlada udovica krala u Lidlu i ‘zveknula’ zaštitara: Sud nije imao milosti

Ivana (38) je osuđena na godinu dana zatvora nakon što je ulovljena u krađi u Lidlu. Presuda je pravomoćna i ova udovica, majka petero djece, uskoro će se javiti na odsluženje kazne.

U presudi piše kako je sredinom kolovoza ove godine oko 20 sati došla s nepoznatom muškom osobom u Lidl na zagrebačkim Sveticama gdje je u dvije platnene torbe stavila različite artikle ukupne vrijednosti oko 1.500 kuna.

Nakon što je muškarac koji ju je čekao vani aktivirao senzor kako bi se otvorila vrata, pokušala je zbrisati kroz ulazna vrata Lidla koja se otvaraju s vanjske strane. Žena je s ukradenim stvarima izašla iz trgovine, ali zaštitar ju je uspio dostići i uloviti za jednu platnenu torbu.



Razbojnička krađa

“U cilju da ukradene stvari zadrži, zajedno s nepoznatom muškom osobom odgurivala je zaštitara te pokušala istrgnuti torbu koju je on držao, a potom ga i udarila zatvorenom šakom u predjelu glave. No, zaštitar je uz pomoć kolege koji mu je priskočio u pomoć uspio savladati otpor.

Zadržao ju je do dolaska policije, dok je nepoznati muškarac pobjegao s mjesta događaja. Dakle, zatečena je pri počinjenju krađe te je uporabila silu protiv neke osobe, čime je počinila kazneno djelo razbojničke krađe“, stoji u presudi.

Nakon uhićenja, provela je dva mjeseca u istražnom zatvoru, sve do 13. listopada ove godine, pa joj ostaje za odslužiti 10 mjeseci zatvora. Mora podmiriti i 500 kuna troškova kaznenog postupka. Ivana se suglasila s predloženom kaznom i odustala od prava na žalbu.

 

Dnevno.hr