LUKSUZ U SVAKOJ PRILICI: Land Rover predstavio novu verziju svog najpopularnijeg SUV-a koji nudi za svakoga po nešto, a ‘zaustavlja’ i koronavirus

Land Rover svoj novi model opisuje kao definiciju suvremenog luksuza koja pruža veću profinjenost i više mogućnosti individualizacije nego ikada prije.

Riječ je, nravno, o novom Range Roveru, luksuznom SUV-u koji već 50 godina objedinjuje udobnost i sposobnost koja može osvojiti svaki teren.

Novi model donosi kolekciju učinkovitih blago hibridnih i plug-in hibridnih motora, kao i potpuno električni Range Rover stiže 2024. godine. Nudi se izbor unutrašnjosti s četiri, pet ili sedam sjedala u izvedbama Standard i Long Wheelbase.Linije definirane kroz generacije

Plug-in hibridna verzija nudi domet od 100 km potpuno električne vožnje, što je tipičnim kupcima Range Rovera dovoljno za prelazak do 75 posto putovanja samo uz upotrebu električne energije.

 

Luksuzni SUV pete generacije podiže Land Roverovu modernističku filozofiju dizajna na višu razinu. Novi Range Rover definiraju tri linije koje ga prate generacijama – padajuća linija krova, snažna srednja linija i uzlazna linija pragova. Ove prepoznatljive značajke spajaju se s izražajnim stražnjim krajem koji podsjeća na brodsku krmu, a koja završava s podijeljenim vratima prtljažnika.

Foto: Land Rover

Luksuzna unutrašnjost naglašena je suvremenim, intuitivnim i relevantnim tehnologijama, osmišljenima za skladno stapanje s najprofinjenijim materijalima i inovacijama za blagostanje da bi se stvorilo mirno utočište za sve putnike. Uklanjanjem neželjenih zvukova, vibracija i smetnji te smanjivanjem kognitivnog opterećenja vozača i putnika, putnici će stići na odredište svježi, čak i nakon najdužih putovanja, tvrde u Land Roveru.Foto: Land Rover

Treća generacija sustava Aktivnog poništavanja buke prati vibracije kotača, buku guma i zvukove motora koji se prenose u kabinu te stvara signal za poništavanje koji se reproducira iz 35 zvučnika ovoga sustava. U naslonima za glavu svakog od četiri putnika u kabini je i par zvučnika koji stvaraju osobne tihe zone slične efektima pri upotrebi vrhunskih slušalica.

 

 

“Ubija” i koronavirus

Sustav za pročišćavanje zraka u kabini Air Purification Pro3 kombinira tehnologiju dual-nanoeTM X za smanjenje alergena i uklanjanje patogena, za znatno smanjenje mirisa i virusa. Znanstveno je dokazano da napredna tehnologija nanoeTM znatno smanjuje viruse i bakterije, uključujući virus SARS-CoV-23.

Foto: Land Rover

Range Rover je 1992. godine bio prvi luksuzni SUV koji s elektroničkim zračnim ovjesom, dok novi Range Rover nastavlja takav pristup.

Foto: Land Rover

Vozači mogu upravljati novim Range Roverom i kada su izvan vozila upotrebom funkcije Daljinske pomoći pri parkiranju, kojom se upravlja putem aplikacije za pametni telefon. Ova funkcija omogućava da ovaj luksuzni SUV uđe ili izađe iz parkirnog mjesta dok ga vozač “nadgleda”, što je savršeno za ulazak ili izlazak iz uskih gradskih prostora. 

Foto: Land Rover

Sva se ova tehnologija prenosi u nagrađivani Land Roverov sustav Terrain Response, koji upotrebljava različite sustave podvozja da bi automatski pružio savršene postavke za određeno okruženje, s mogućnošću odabira među šest načina vožnje.

Foto: Land Rover

Za svakoga ponešto

Novi Range Rover zadržao je svoju dojmljivu kombinaciju performansi bez napora i nenadmašne profinjenosti sa sveobuhvatnim nizom pogonskih sklopova od šest i osam cilindara. U ponudi su plug-in hibridi, blagi hibridi, benzinski, ali i dizelski motori.

Foto: Land Rover

Šest-cilindarski benzinski i dizelski motori odlikuju se najnovijom 48-voltnom tehnologijom blagih hibrida koja prikuplja energiju koja se obično gubi usporavanjem i kočenjem.

Foto: Land Rover

Range Rover SV bit će dostupan s profinjenim novim motorom P530 V8 Twin Turbo, plug-in hibridom P510e Extended Range i učinkovitim šest-cilindarskim rednim dizelskim motorom D350.Foto: Land Rover

Novi Range Rover proizvodit će se isključivo u proizvodnom pogonu Solihull u Velikoj Britaniji, u povijesnoj zgradi koja je duhovni dom Land Rovera.

Cijena novog Range Rovera u Britaniji kreće od 110.000 eura.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.