‘KRIMINALNA GRUPA OKUPIRALA SVE SEGMENTE DRUŠTVA’: Beljak ispucao svu municiju prema HDZ-u. ‘Da se stane mafiji na kraj, potrebno je ujedinjenje’

Saborski zastupnik HSS-a Krešo Beljak još je jedan oporbeni saborski zastupnik koji je žestoko komentirao prethodna događanja oko otkrivenog kriminala u INA-u.

Komentirao je i ostale aktualne političke događaje

“Svi normalni ljudi u Hrvatskoj smatraju da ova pljačka Ine zahtjeva izvanrednu akciju hrvatskog parlamenta, što i tražimo od predsjednika, ali on je još uvijek na ljetovanju, po klubovima negdje pleše”, rekao je Beljak za N1Spremaju reakciju

Potvrdio je namjeru oporbenih zastupnika oko reakcije. “Odgovor opozicijskih stranaka je da se sazove sjednica koja bi figurirala sjednicu Sabora gdje bi opozicija pokazala da je stanje u Hrvatskoj takvo da se preko ovoga ne može prijeći, da to nije samo jedna u nizu afera, da je to mega afera nakon koje u Hrvatskoj ništa neće biti isto”, rekao je HSS-ovac.

Uvjeren je u uspjeh.

“Mi smo svi skupa u opoziciji uvjereni da je ovo početak kraja HDZ-a”, poručio je Beljak.

Kaže da su na sjednicu dobrodošli i zastupnici HDZ-a, ali vjeruje da se neće pojaviti.

“HDZ nije politička stranka, to je kriminalna grupa koja je okupirala sve segmente društva. Da bi se pobjedilo takvu kriminalnu organizaciju, mafiju, potrebno je da se svi ujedine i to govorim dugo godina i mislim da je sada svima jasno da samo ujedinjeni možemo maknuti HDZ”, istaknuo je.Ukinuo bi HDZ?

Između ostalog, dodao je i da “hrvatska demokracija i Hrvatska država ne može živjeti dok postoji HDZ i dok se nazivaju strankom”.

Dalje je istaknuo da smatra da je ova afera neobranjiva. “Kad biste uštedjeli svaki dan 1000 kuna, treba vam 2700 godina da dođete do te cifre. To su nepojmljive cifre.”

Osvrnuo se i na izjavu predsjednika Vlade Andreja Plenkovića koji je kazao da je dio novca već vraćen u državni proračun.

“Kako mogu biti vraćeni novci bez pravomoćne presude? To je i laiku jasno da je nemoguće. Očito se premijer pogubio u toj aferi, očito ga je teško potresla. To što priča da jede tuđe one stvari, to može objesiti mačku o rep, on je predsjednik Vlade i nema tu tuđih stvari”, zaključio je Krešo Beljak.

 

 

Foto: Damjan Tadic/CROPIX