Kauboji doznali protivnike na SP-u: Ni sami ne bismo bolje izabrali

Hrvatski rukometaši će u prvom krugu u Jönköpingu igrati u skupini G sa SAD-om, s pobjednikom afričkog prvenstva što će vrlo vjerojatno biti Egipat i još jednim predstavnikom Afrike.

 

Prije godinu dana naša rukometna reprezentacija doživjela je debakl na Svjetskom prvenstvu u Egiptu. Završili smo natjecanje na 15. mjestu što nam je najgori plasman u povijesti. Potreslo je to hrvatski rukomet, Lino Červar otišao je s klupe i naslijedio ga je njegov pomoćnik Hrvoje Horvat.I s novim izbornikom nastavili smo kliziti. Nismo izborili Olimpijske igre pa na Europskom prvenstvu završili na tek osmom mjestu. E ti dani patnje i tuge valjda su iza nas. Taj gorki i sramotni okus pokušat ćemo isprati na Svjetskom prvenstvu koje se sljedeće godine od 12. do 23. siječnja igra u Poljskoj i Švedskoj, a božica Fortuna itekako nam se naklonila. Ni sami ne bismo bolje izabrali. Put prema četvrtfinalu nam je širom otvoren.

Hrvatski rukometaši će u prvom krugu u Jönköpingu igrati u skupini G sa SAD-om, s pobjednikom afričkog prvenstva, što će vrlo vjerojatno biti Egipat i još jednim predstavnikom Afrike.

24sata
Foto: IHF

Amerikanci su prošlo prvenstvo propustili zbog korona virusa, a za njih igra i za nas jedno poznato lice. Riječ je o bivšem rukometašu PPD Zagreba Domagoju Sršenu, rođenom Metkovčaninu i rođaku Ivana Čupića te Ilije Brozovića.

Dakako, najteži suparnik i jedini pravi konkurent za prvo mjesto bit će nam Egipat. Rukomet je u ovoj afričkoj zemlji eksplodirao u posljednjih nekoliko godina. Na prošlom prvenstvu koje se igralo upravo na njihovu tlu, imali su su na koljenima svjetske prvake Dance. No, izgubili su na sedmerce.

Strašno su napredovali u rukometu i tamo ovaj sport više nije egzotika. Štoviše, sve više djece se bavi njime. Imaju nekoliko sjajnih igrača poput Ali Zeina iz Barcelone, Omara iz Veszprema i iskusnog El-Ahmara koji je godinama igrao u Europi. Nezgodni i nimalo bezopasni, ali kada uzmemo u obzir da smo mogli izvući i Francusku, nije ni ovo tako loše.Budimpešta: Hrvatska nakon napete završnice s Nizozemskom odigrala 28:28
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ako pobijedimo Egipćane i prenesemo maksimalan broj bodova u drugi krug, vrlo vjerojatno ćemo se plasirati u četvrtfinale. I tu nas je sreća pomazila. U drugom krugu križamo se sa skupinom H gdje se nalaze Danska, Belgija i predstavnik Afrike.

U međusobnom susretu s Danskom vidjet ćemo hoće li to biti prvo ili drugo mjesto. A to nam je prilika i za revanš. Osramotili su nas prije godinu dana u Egiptu ostavivši nas na minus 12 te tako izbacili sa SP-a, a na Europskom prvenstvu poraz od njih ostavio nas je bez šansi za polufinale. Pa konačno je došlo vrijeme da im uzvratimo.

Samo ovaj put, nadamo se, bez korona stresova i uz zdravog Domagoja Duvnjaka.

 

 

24sata.hr

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL