Karamarko osnovao firmu, proizvodit će struju, evo tko su mu partnere

Tomislav Karamarko, bivši šef HDZ-a, osnovao je tvrtku kojoj je sjedište u zagrebačkom predjelu Dubravi i bavit će se proizvodnjom električne energije. Tvrtka je osnovana s 20 tisuća kuna pod imenom Diamond Technology.

 

Karamarko u svom poslovnom pothvatu ima i tri partnera: Anu Rubelj Gregurić, kćer Ivana Rubelja, nekadašnjeg kralja ćevapa, zatim Igora Tripkovića, bivšeg čelnika Brodarskog Instituta kojeg je smijenila Vlada Andreja Plenkovića u svibnju prošle godine, te Josipa Vidovića, bivšeg tajnika Odbora za branitelje HDZ-a. Direktor tvrtke je Tripković, a u kratkom razgovoru za Index.hr potvrdio je kako je Karamarko jedan od partnera.“Da, Karamarko se zaželio realnog poslovanja i nadam se da je politika za njega ‘passe’ priča”, potvrdio  je Tripković. Kako je dodao, tvrtka će se baviti proizvodnjom električne energije, i to tzv. “zelenom energijom”.

“Za mjesec do dva bit će sve definirano, no bavit ćemo se obnovljivim izvorima energije. To je za sada to”, rekao je Tripković. Tvrtka je osnovana 4. svibnja ove godine, kada je proveden upis njenog osnivanja, a za sada u registru stvarnih vlasnika nije moguće vidjeti koja je stvarna vlasnička struktura.

Karamarko u posljednje vrijeme na svom službenom Facebook profilu komentira upravo energetsku situaciju pa je, dok je osnivao tvrtku, napisao status koji problematizira opskrbu plinom u EU i Hrvatskoj.

 

 Foto: FaH