Ivan Zak i Boban Rajović opjevali kilometre ljubavi od Zagreba do Beograda

Spoji neočekivano, otpjevaj iz srca i pronaći ćeš put do publike. Moto je to svestranog kantautora Ivana Zaka koji se na velika vrata vraća na regionalnu scenu duetom s crnogorskom glazbenom zvijezdom Bobanom Rajovićem. Svoje glasove i emocije ova dva popularna pjevača spojili su u pjesmi “Kilometri ljubavi”, za koju upravo predstavljaju i videospot.

– Onog trenutka kad sam napisao pjesmu u studiju, nisam dugo dvojio koga bih mogao angažirati za ovaj moćan duet. Boban Rajović pravi je izbor jer dijelimo sličan glazbeni put, a podudaraju nam se i karakteri. Moja publika zna da sam uvijek tu za njih, no nisam tip pjevača koji se gura u medije jer ne dijelim stav mnogih mojih kolega “samo nek se piše, nema veze što”. Na terenu, na koncertima dobijem pravi osjećaj što moja publika voli i želi od mene pa upravo zato ovaj je duet tek jedno u nizu iznenađenja koja ću im pripremiti u suradnji s regionalnim glazbenim velikanima u idućih nekoliko mjeseci, najavljuje Ivan zanimljivu jesen i ‘vruću’ zimu.

A snimanje s Bobanom prekidali su, kaže, često – zbog smijeha.– Ma on je jedan takav lik, ne možeš s njim raditi, a usput i izaći, jesti, piti, posjetiti klubove. Sretne nas netko od kolega i što ćemo, ‘ajmo odmah na ručak, piće, ispoštovati prijatelje i kolege pa nam je snimanje postalo i druženje. Umjesto jednog dana, snimali smo čak puna 4 dana jer smo više vremena proveli u smijehu i druženju s kolegama nego na setu, bilo da se radilo o Zagrebu ili Beogradu, opisuje Ivan Zak svoje doživljaje u kojima će uskoro uživati i njegovi obožavatelji.

Naime, među našim glazbenicima naveliko se već šuška kako je Ivan daleko odmakao u pripremi nove dvoranske turneje po Hrvatskoj i Sloveniji. Nakon zagrebačke Arene 2017. koju još pamtimo, nikoga ne bi trebao začuditi taj logičan slijed u njegovoj karijeri.

A Boban Rajović, najprepoznatljivi crnogorski zabavljač, još pamti kakvu je ‘frku’ digao kad je u samo mjesec dana prije nekoliko godina rasprodao dvije najveće Arene u Hrvatskoj, u Zagrebu i u Splitu. Hrvatske publike mu ne fali i baš zato, smatra, odužuje im se i pjesmom s poznatim hrvatskim kolegom.

– Zak i ja smo dugogodišnji prijatelji i poslovni suradnici još iz davnog doba dok je on držao diskoteku, a ja nastupao kod njega. Prepoznao sam da dijelimo vrlo sličan razvojni put u karijeri, slične borbe vodimo, a obojica smo na vrh izašli zahvaljujući upornosti i kvaliteti. Tako smo se spojili i pronašli zajednički jezik – otkriva Boban Rajović, Crnogorac podrijetlom, ali rođen u Danskoj gdje i danas, malo je poznato, živi zapravo sa svojom obitelji.Suprugu i kćer oduvijek pažljivo čuva od javnosti jer želi poštivati njihove karijere i sasvim drugačiji život.

– Ideju o duetu spomenuli smo prvi put još prije pet-šest godina. Počela je pandemija, imali smo vremena za odmor, ali i kreativnost. Kad mi je Ivan poslao ovu pjesmu i kad sam čuo da se spominju relacije Zagreb-Beograd, znao sam da je to to. Nema danas čovjeka ispod 30 godina koji nije izlazio i obilazio klubove u oba grada. Ovim duetom okrunili smo naše prijateljstvo, a i oduševili našu publiku, uvjeren je Boban čitajući brojne komentare na društvenim mrežama.

Možda se i jedan od razloga naglog uspjeha ove pjesme krije i u vrlo životnom scenariju koji su obojica opjevali. Zakova je djevojka nakon prekida otišla drugom muškarcu u Beograd, a Bobanova je novu ljubav pronašla u Zagrebu.

– Umjetnost, pa tako i glazba, tu je uvijek da spaja ljude i ruši političku atmosferu. Iako je riječ o ljubavnoj pjesmi, njome ne dozvoljavamo da se zbog političke slike naruši slika o harmoniji među nama. Barem u mom slučaju jer dugo se nisam osjećao tako dobro kao u Dalmaciji i Zagrebu; osjećam se uvijek voljeno i prihvaćeno kao kad dođem doma u Crnu Goru. Nemam bojazni pokazati ljubav prema svima – kaže Boban koji je u sretnom braku već trideset godina.

No, je li on ikada prije braka, zbog ljubavi prelazio mnoge kilometre?

– Jesam! Prije braka imao sam jednu veliku ljubav. Još sam živio u Danskoj, a ona u Srbiji. Iskreno, nije mi bilo teško prijeći automobilom, a ne avionom, dvije tisuće kilometara samo da bih je vidio na jednu noć. Isplati se sve zbog ljubavi. U ljubav vjerujem, a najveći dokaz je moj brak u kojem ljubav živi i nakon trideset zajedničkih godina – zaključuje Boban Rajović.

  

Jutarnji.hr | Foto: Jutarnji/Privatni Album