‘ILI SE OKANITE SRBA, ILI ODE LONDON’, ŠEŠELJ OPASNO PRIJETI! Spominje Hirošimu, zazvao Sotonu: ‘Amerikanci ne bi reagirali da jedan Sarmat raspali’

Lider srpskih radikala Vojislav Šešelj, unatoč tome što u Srbiji više ne predstavlja nikakav politički autoritet, i dalje je omiljeni gost jutarnjih programa srpskih televizija.

 

Šešelj je i sam shvatio da je Srbija prerasla njegovu brutalnu nacionalističku retoriku, pa je tako prije nedavno održanih predsjedničkih i parlamentarnih izbora u Srbiji Šešelj otkrio kako se neće kandidirati za predsjednika jer je shvatio da ga srpski narod ne želi.Ipak, žele ga televizijske kuće koje od Šešelja redovito traže političke savjete unatoč tome što njegovi radikali ne prelaze ni izborni prag.

Očigledno ni Šešelj ne može živjeti bez svjetla reflektora, pa se tako prihvativši poziv, pojavio u jutarnjem programu TV Pink gdje je iznio zapaljive i šokantne izjave o odnosu Srbije i Rusije, a spominjao je i bombardiranje Londona.

Šešelj je tako pred nacijom apelirao na to da Srbija treba nedvosmisleno pokazati Rusiji da joj je prijateljica kako bi je, eto, Rusija zaštitila i prijetila svijetu u njeno ime.

“Srbiju će to suočiti sa novim problemima. Uvjeren sam da neće bombardirati Srbiju jer onda bi Velika Britanija riskirala da potone u more. S Rusijom više nema šale. Moramo pokazati da smo istinski prijatelji Rusije i da Rusija vidi da, ako ponovo stradamo, stradamo zbog nje i  da nas onda ona može uzeti u zaštitu, može zaprijetiti… ‘Ili se okanite Srba, ili ode London!’ Zašto da ne ode London? Kako su otišli Hirošima i Nagasaki? Ako nemate dovoljnu silu da to spriječite, onda se okanite ćoravog posla! Sad je Rusija sila bez premca. Mislite da bi Amerikanci reagirali da jedan Sarmat raspali po Londonu i da London potone? Neće reagirati”, rekao je lider radikala i ratni zločinac.

“S velikom silom se ne može igrati na ovaj način”, dodao je Šešelj dok su svi u studiju ozbiljno slušali njegovu geopolitičku analizu. 

 

Dnevno.hr | Foto: Guliver/Nemanja Cabric