HTJELI SU VUČIĆA POSLATI U VJEČNI SAN! Spriječen je atentat na velikog vođu: Brnabić nariče, ‘organizatori su na slobodi’

U Srbiji je državni vrh ponovno aktualizirao priču o navodnom planiranju atentata na predsjednika Aleksandra Vučića.

Premijerka Srbije Ana Brnabić osvrnula se na izjave sa suđenja kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, osumnjičenog za više ubojstava. Brnabić kaže da je nakon izjava na Specijalnom sudu u Beogradu jasno da je Belivukov klan bio spreman mijenjati demokratski izabranu vlast u Srbiji. Navela je da je najveći protivnik Belivukovog klana srpski predsjednik Aleksandar Vučić na kojega je, kaže, bio planiran atentat.

“Hvala našim sigurnosnim službama koje su spriječile atentat na predsjednika Srbije kada je objavio rat protiv organiziranog kriminala i mafije. Ali borba nije gotova, nalogodavci i glavni organizatori još su na slobodi i van dohvata naših službi”, napisala je Brnabić na Twitteru.Premijerka Srbije je dodala da se konačno čulo priznanje “onih koji su planirali napad na srce države” te da je pitanje hoće li se čuti “makar jedno oprosti svih koji su ismijavali saznanja sigurnosnih službi”. Jučer je na Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno suđenje klanu Veljka Belivuka za sedam teških ubojstava i niz kaznenih djela.

Na sudu je govorio Srđan Lalić, jedan od okrivljenih Belivukovih suradnika, koji je prije tri mjeseca sklopio sporazum o suradnji s tužiteljstvom. Prema Lalićevim tvrdnjama, Belivukova grupa je planirala atentat na Vučića, osobito poslije “Vučićeve objave rata mafiji”. Nakon njegove izjave su se optuženi Belivuk i njegov suradnik Marko Miljković glasno smijali, piše N1 Srbija.