Hadžihafizbegović sasvim ozbiljno: Smijenile su me sigurnosne službe jedne susjedne zemlje

Bosanskohercegovački glumac Emir Hadžihafizbegović smijenjen je s pozicije direktora “Kamenog teatra 55”. Povodom te odluke, glumac se oglasio na svojoj Facebook stranici i iznio svoju stranu priče.

Podsjetimo, Hadžihafizbegović je smijenjen s pozicije jer je član predsjedništva Stranke Demokratske Akcije (SDA). Jedan od uvjeta koje treba ispunjavati direktor “Kamenog teatra 55” je da ne bude na na funkciji u političkoj stranci. O tome govori i članak 5. Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije BiH.

Međutim, glumac smatra da nije smijenjen s pozicije direktora zbog svojih političkih povezanosti već zbog potpuno drugih razloga.Najprije je objavio fotografiju na kojoj piše “Stalno mi nešto uzimaju, a ja nemam osjećaj da išta gubim. Uzimaju ljudi, daje Bog”. Zatim je u komentaru objasnio što je htio reći tom fotografijom.

“Ova slika i poruka na njoj sadrži sve što je potrebno reći vezano za moju nezakonitu smjenu s mjesta direktora ‘Kamernog Teatra 55’ . Ovo kazalište veće je i važnije i od mene i od vlade i od izvršitelja ministra Avdića i od predsjedavajućeg skupštine i od poslanika . Čestitam novom vd direktoru, mom kolegi Muhamedu Hadžoviću. Mlad, pametan , sjajan umjetnik. Duboko vjerujem da će do natječaja za novog direktora uspješno voditi kazalište u kome i igra i napravio je fenomenalne glumačke kreacije. Toliko o mom kazalištu. A što se vlade Kantona Sarajevo tiče o tome u narednom tjednu. Narušili su pravni sustav države Bosne i Hercegovine s elementima kaznenog djela. Ali to dragi građani Sarajeva i ne čudi jer većinu te vlade kontroliraju sigurnosne službe jedne susjedne zemlje. Te službe su mene skinule, a ne vlada KS. Morali su požuriti jer trajati će još samo 23 dana. Mašem vam sa službenog puta iz Zagreba koji su čekali da me lakše ‘odstrele’. Poručujem im da još jednom pročitaju stih sa slike, a o svemu više narednog tjedna. Evo me u društvu s Ćirom Blaževićem koji vas neizmjerno voli i pozdravlja”, napisao je glumac.

 

Direktno.hr | Foto: FaH