GREŠKOM NAPALI NATO: Stižu prve reakcije… ‘Rusija je sad stvarno na***ala!‘

Iz američkog Pentagona poručili su da ne mogu potvrditi izvještaje da su dva ruska projektila prešla Poljsku i ubila dvoje ljudi, prenosi Reuters.

‘Svjesni smo medijskih izvješća u kojima se navodi da su dva ruska projektila pogodila lokaciju unutar Poljske blizu ukrajinske granice, prenosi Jutarnji list.

Mogu vam reći da u ovom trenutku nemamo nikakve informacije koje bi potvrdile ta izvješća i da to dalje istražujemo‘, rekao je na brifingu za novinare glasnogovornik Pentagona Patrick Ryder.Latvijski ministar obrane: Moja sućut našoj poljskoj braći po oružju

Latvijski ministar obrane Artis Pabriks oglasio se na Twitteru o ruskim projektilima koji su pogodili Poljsku, napisavši:

‘Moja sućut našoj poljskoj braći po oružju. Zločinački ruski režim ispalio je projektile koji nisu gađali samo ukrajinske civile nego su pali i na teritorij NATO-a u Poljskoj. Latvija u potpunosti stoji uz prijatelje Poljske i osuđuje ovaj zločin‘.

Prema medijskim izvješćima, mađarski premijer Viktor Orbán također je pozvao na sjednicu vijeća za obranu.

Ministarstvo vanjskih poslova Estonije objavilo je poruku zabrinutosti i solidarnosti na Twitteru.Ukrajinski reporter: Rusija je sada stvarno najeb***

Reporter Kijev Independenta Ilija Ponomarenko kratko je na Twitteru komentirao eksplozije u Poljskoj.

‘Rusija je sada stvarno na***ala, napisao je na Twitteru.

Poljski novinar: Rakete su oborile oružane snage Ukrajine

Mariusz Gierszewski, novinar poljskog radija ZET koji je prvobitno napisao da su zalutale ruske rakete pogodile Poljsku, objavio je na Twitteru vijest da su ostaci oborene rakete vjerojatno pogodili istočnu Poljsku.

‘Moji izvori u službama kažu da je ono što je pogodilo Przewowo najvjerojatnije ostaci rakete koju su oborile oružane snage Ukrajine‘, napisao je na Twitteru.