Grbin pričao o diplomi svoje supruge pa bocnuo Plenkovića: ‘Njegove prozivke prikazuju ga onakvim kakav on i je – malen i bahat’

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin u velikom intervjuu za Nacional osvrnuo se, među ostalim, na moguće prijevremene parlamentarne izbore, kao i na aferu s diplomom njegove supruge.

“Predsjednik SDP-a je uvijek bio kandidat za premijera, a o tome hoću li to i postati, odlučuju jedino i isključivo građani”, kazao je Grbin na pitanje vidi li sebe kao potencijalnog budućeg hrvatskog premijera.

Šef SDP-a otkrio je i smatra li da bi afera s diplomom njegove supruge mogla naštetiti njegovim političkim ambicijama. Naime, hrvatski mediji nedavno su se raspisali da njegova supruga Altana Hodžić Grbin ima diplomu Sveučilišta u Kragujevcu, gdje je u tijeku istraga protiv bivšeg rektora Nebojše Arsenijevića i nekadašnjeg dekana Medicinskog fakulteta Predraga Čanovića, koji se terete da su zlouporabom ovlasti pogodovali pri izdavanju diplome Albancima i Hrvatima.“Prije tjedan dana bih na ovo pitanje odgovorio da mi sigurno nije koristila, ali kada vidim koliko se Plenković s time naslađuje i koliko to pokušava koristiti da prikrije svoje marifetluke, onda čak mogu reći da mi na neki bizaran način koristi jer prikazuje Plenkovića onakvog kakav on u stvari i jest – bahat i malen”, rekao je u razgovoru za Nacional Peđa Grbin te je dodao da je dio kolegica njegove supruge dobio rješenje iz Kragujevca jesu li im diplome poništene, dok veliki dio još, među kojima je i njegova supruga, još nije. Naime,

“Mislim da nije fer da ja govorim u ime drugih o sadržaju tih rješenja, ali mogu reći da je postupanje institucije koju su medicinske sestre pohađale i na kojoj su izvršavale svoje obveze prema njima nekorektno. Ne možeš ih držati u ovakvoj neizvjesnosti, o kojoj ovisi njihov posao, egzistencija. Supruga je upisala studij koji je nastao suradnjom Opće bolnice Pula s drugim institucijama. Opće bolnice Pula u kojoj je tada radila supruga, kao i njene kolegice. Opće bolnice čiji je ravnatelj potpisao ugovor na temelju kojeg je studij započeo i onda o tome pričao za medije. One nisu sumnjale da bi u svemu moglo biti problema, uredno su pohađale nastavu, polagale ispite, izvršavale svoje obveze i 11 godina nakon što su se upisale tu smo, gdje smo”, zaključio je Grbin.

 

 

Direktno.hr | Foto: FaH