(FOTO) VLAK PUN TORCIDE ‘NAPADA’ ZAGREB: Policija se oglasila, već je izbio incident

Odbrojavaju se sati do početka utakmice, veliki Superkup okršaj između Dinama i Hajduka na Maksimiru. Susret starta u 20 sati, a gostujući navijači polako se probijaju do metropole.

 

Svi još pamtimo što se dogodilo u prošlom derbiju i nesretno zatvaranje autoceste na jedan dan, vjerujemo da do toga neće doći ovoga puta.Brojke? Naime, očekuje oko dvije tisuće navijača Hajduka, a jutros u 10 sati oko 500 navijača je Bilim vlakom krenulo prema Zagrebu.

Pun stadion se očekuje

“Svi u Zagreb, svi u bilo. Pozivamo sve pripadnike Torcide i navijače Hajduka da na maksimirski Jug dođu u bijelim majicama ‘Sloboda navijačima’. Ponesimo šalove i glasnim navijanjem kroz cijelu utakmicu povedimo Bijele do osvajanja Superkupa. Kontra mraku, kontra sili!”, poručili su iz Torcide dan uoči utakmice.

Torcida na zadnji derbi prošle sezone nije ušla na južnu tribinu Maksimira iz revolta jer joj redari nisu dozvolili unos bilo kakvih rekvizita, budući da su ih Hajdukovi navijači odbili prethodno najaviti i pokazati, što je Dinamo tražio.

A onda je uslijedila osveta na autocesti i blokiranje prometnice od strane Torcide.Uoči polaska vlaka policija je prečešljala navijače i bilo je već incidenata.

“Dvije osobe nisu mogle nastaviti putovanje za Superkup zbog posjedovanja pirotehnike”, poručili su iz MUP-a.

Nadamo se da će to biti i jedini incident o kojem ćemo danas pisati, a bolji nek pobijedi…

 

 

Dnevno.hr | Foto: Joisko Ponos / CROPIX