Dalić u tri dana propješačio put od Livna do Međugorja: ‘Hvala ti Majko Božja za sav blagoslov’

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić stigao je sinoć do cilja svojeg hodočašća u Međugorje.

“Tri dana – 120 km. Hvala ti Majko Božja za sav blagoslov! U tebe se Gospodine uzdam”, objavio je na Instagramu uz fotografiju.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Zlatko Dalic (@daliczlatko)Što je Dalić govorio o vjeri?

Zlatko Dalić otvoreno je ranije progovorio o svojoj vjeri za Glas Koncila.

“Ranije su bila drugačija vremena, no ministrirao sam još kao dijete, rado sam išao na misu, majka me učila i usmjeravala ka vjeri. Cijeloga sam života vjernik, tako odgajam i svoju djecu. Svake nedjelje nastojim ići na euharistiju. Vjera mi daje snagu, uvijek imam krunicu u džepu i pomolim se prije utakmice. Zahvalim se Bogu na svakom danu, jer dao mi je snagu i vjeru, ali i prigodu da nešto u životu napravim. Meni i mojoj obitelji vjera je izuzetno bitna”, priča Dalić.

“Bog je svakodnevno prisutan u mojoj obitelji i životu. Gledajući globalno, promatra se profit, zarada, no takav je današnji svijet. Ljudske brige su zemaljske i s njima se radi opstanka treba nositi. No kad se čovjek smiri i ostane sam pred nekom odlukom, tada se pozove na Božju pomoć”, dodaje Dalić.

“Svatko od nas, na ovaj ili onaj način, nosi svoj križ. Dođu teški trenutci u životu kada se čovjek ne smije predati, potonuti, pasti. S vjerom se čovjek kvalitetnije može vratiti na pravu putanju. Treba što dostojnije, čvršće i jače nositi križ i boriti se s njim. U situacijama koje izgledaju bezizlazno također se nađe rješenje, no treba vjerovati”, istaknuo je.

“Mnogo sam dužan svojoj obitelji, jer me nije bilo sedam, osam godina tijekom rada u inozemstvu. Djeca su odrastala bez mene, oni su danas formirani ljudi. Moguće da sam im nedostajao kada je njima bilo najteže u pubertetu, no supruga je iznijela i usmjerila ih na pravi put. Uzalud sve ako čovjek nema sreću u obitelji. Zahvaljujem se obitelji što je izdržala mene i moj posao, i da smo ostali zajedno”, zaključio je za Glas Koncila. 

Narod.hr