Čović zahvalio glasačima: Ovo je najbolji rezultat ikada, BiH ne može biti normalna država bez Hrvata kao ravnopravnog naroda

Dragan Čović (HDZ BiH) oglasio se u ponedjeljak na Twitteru nakon općih izbora koji su se u nedjelju održali u Bosni i Hercegovini. Podsjetimo, Željko Komšić opet će biti izabran za člana Predsjedništva iz hrvatskog naroda, uglavnom glasovima Bošnjaka, dok će zajednička kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora Borjana Krišto, po svemu sudeći, izgubiti nikad manjom razlikom.

“Održani su opći izbori u BiH – izbori koji su održani s nepromijenjenim i nepravednim Izbornim zakonom. Mi smo kao HDZ i HNS uvjerljivo i plebiscitarno pobijedili na izborima unutar BiH i hrvatskog naroda i ostvarili najbolji rezultat u životu”, napisao je predsjednik HDZ-a Bosne i Hercegovine.Zahvalio se hrvatskom narodu kao i kolegama iz HNS-a.

“Zajedno smo potvrdili da BiH ne može biti normalna europska država i ne može funkcionirati bez Hrvata kao ravnopravnog naroda koji će predstavljati legitimni predstavnici”, dodao je.

Spomenuo je i hrvatskog premijera Andreja Plenkovića za kojeg je rekao kako je cijelo vrijeme davao povijesni doprinos u kontinuiranoj potpori “u rješavanju važnih pitanja za hrvatski narod”.

“Hrvati u Bosni i Hercegovini žele osigurati i zaštititi svoju ravnopravnost i ustavnopravni položaj”, zaključio je. 

Direktno.hr