Bojan Bogdanović napustio reprezentaciju i EuroBasket: Imao je jako dobar razlog za takav potez!

Kapetan hrvatske košarkaške reprezentacije Bojan Bogdanović napustio je Eurobasket nakon pobjede u drugom kolu protiv Velike Britanije.

Ne, nije u pitanju nikakav skandal, nego je naš najbolji igrač dobio dozvolu od izbornika Damira Mulaomerovića i predsjednika HKS-a Stojka Vrankovića da napusti našu nacionalnu vrstu na 24 sata te se vrati u nedjelju poslije ručka.

Razlog odlaska? Najljepši mogući! Zrakoplovom se vratio u Duborvnik kako bi po prvi puta vidio tek rođenog sinčića.‘Pustio sam Bojana da poljubi dijete, zagrli ženu i neka nam se vrati. Mislim da je to s moje strane nešto što je trebalo učiniti u tako posebnom trenutku za igrača koji je svih ovih godina iznimno odan reprezentaciji. Uostalom, sljedeću utakmicu igramo u ponedjeljak’, rekao je za Večernji list Damir Mulaomerović te je dodao:

‘Bojan me pitao bi li mogao otići i ja i predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Stojko Vranković smo se složili oko toga. Štoviše, i sam bih mu sugerirao takvo što jer rođenje djeteta je nešto izvan i iznad košarke.’

 

 

Foto: Damir Senčar/HINA