Bivši igrač Manchester Uniteda danas je svećenik: “Imao sam sve, a bio sam nesretan”

Philip Mulryne (45) bio je perspektivni stoper Manchester Uniteda, u čiju je školu došao 1992. kao 14-godišnjak. Na Old Traffordu zadržao se sve do 1999. godine, nakon čega je otišao u Norwich, u kojem je proveo šest godina. Ondje je skupio 161 nastup, postigao 18 golova te zaigrao i u Premier ligi. Bio je i reprezentativac Sjeverne Irske, za koju je nastupio 27 puta.

Tijekom posljednje godine u Norwichu okrenuo se vjeri. Nogomet je igrao još tri godine u Cardiffu, Leyton Orientu i King’s Lynnu, a zatim se kao 30-godišnjak odlučio umiroviti i školovati se za svećenika. Zaređen je 2017. godine, a sada se u intervjuu za Daily Star prisjetio kako se odlučio na to, prenosi Index.hr.

“Bio sam šokiran zašto nisam sretan kada imam sve što mladi žele”

“Sve je počelo tijekom moje posljednje godine u Norwichu. Postao sam nezadovoljan cijelim stilom života. Mi nogometaši imamo prekrasan život i bio sam vrlo privilegiran, ali sam shvatio da osjećam prazninu. Bio sam šokiran zašto nisam sretan kada imam sve što mladi žele”, rekao je pa dodao:“To me pokrenulo na ponovnom putu istraživanja svoje vjere, vjere koju sam imao kao mladić. Odlučio sam vratiti se kući nakon godinu dana i tada se sve okrenulo. Počeo sam volontirajući u prihvatilištu za beskućnike. Odlazio sam na misu i bio redovan na molitvama. Vjera me opet ispunila. Nogomet donosi uspone i padove, a u vjeri je bilo nešto što mi je uvijek davalo stabilan osjećaj zadovoljstva.”