BANOŽIĆ OPET UPRSKAO! NOVA AFERA: Besplatno dao ratni brod da preveze dva čovjeka! Odluku je potpisao sam ministar!

Nakon što su u javnost dospjele informacije o trosobnom državnom stanu kojeg koristi Mario Banožić i preuređenju istog, ministra je sustigla nova afera.

Naime, kako doznaje 24 sata, ministar Mario Banožić u svibnju je besplatno ustupio skupocjeni ratni brod, kako bi se nadbiskup i biskup nakon zaređenja prevezli iz Hvara u Split. Ovaj medij tvrdi kako su dobili na uvid dokument iz kojeg se vidi kako je odluku potpisao Banožić osobno.

U tu svrhu ustupljen je obalni ophodni brod Omiš dug više od 43 metra, koji su ranije opisivali kao najbolji brod u našoj mornarici. Trošak korištenja takvog broda u komercijalne svrhe je 14 tisuća kuna po satu.

U odluci koju je potpisao ministar Banožić stoji: “Oružane snage Republike Hrvatske pružit će bez naknade potporu Hrvatskoj biskupskoj konferenciji angažiranjem broda Hrvatske ratne mornarice za prijevoz nadbiskupa i biskupa, nakon završetka biskupskog ređenja, iz Hvara u Split, 22. svibnja 2021.”.

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

 

U pitanju je novi hvarski biskup, mons. Ranko Vidović, koji je zaređen na Hvaru upravo na taj datum. Zareditelj je bio metropolit Marin Barišić iz čega se može zaključiti kako je on bio drugi putnik na Omišu tog dana.

Da se to doista dogodilo, potvrdio je i MORH iz kojeg su odgovorili kako je potporu tražio Vojni ordinarijat u RH. Na ostala pitanja o nelogičnostima koje proizlaze iz ovog slučaja, i eventualnim nepravilnostima, MORH nije odgovorio.

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL