Banožić o nedolasku ministara u Knin: Nije ovo rezultat neslaganja s predsjednikom, ne vidim nijedan sporan element

Ministar obrane Mario Banožić dao je izjavu za medije povodom predstojeće proslave VRO Oluja. Komentirao je i nedolazak ministara na kninsku tvrđavu.

“Nije ovo rezultat neslaganja s predsjednikom. Spomenuta tri ministarstva su bila organizatori, a predsjednik je bio gost. Prošle godine su bili uključeni i neki ljudi iz generalskog zbora i počelo se pričati o nekom skandalu. Organizacija je prepuštena, mi kao ministri smo dali podršku, bit će čovjek iz ministarstva obrane pa ne vidim nijedan sporan element”, rekao je Banožić.

Osvrnuo se i na svoju  izjavu da je i on sam “kao dijete bio u Oluji”.“Generacijski sam imao dovoljno godina da zapamtim što se događalo i ’91. i ’95. godine. Znam što su branitelji i civili prolazili, sjećam se masu događaja vezanih za Vinkovce, ali i onih trenutaka sreće kad je završena VRO Oluja”, kazao je ministar.

Ponovno se osvrnuo na proslavu VRO Oluje. “Predsjednik želi svojatati događaj, OK, evo događaj je tu, dobio je podršku. Nema ničega što bi moglo umanjiti Dan pobjede i hrvatskih branitelja”.

Naglasio je da nema problema s tim da predsjednik Zoran Milanović organizira prijem, ali ističe da je hrvatska vojska tu da pripomogne, a nije najamni radnik, prenosi N1.