Anita je 10 sekundi ležala bez svijesti na dnu bazena, ona joj je spasila život! ‘Bojala sam se’

Uskočila sam u vodu jer sam vidjela da spasioci stoje sa strane. Prestrašila sam se jer nije disala, ali sada je jako dobro, rekla je Andrea Fuentes, junakinja koja je spasila život američkoj plivačici.

 

Stres u kombinaciji s drugim faktorima nekada može biti koban, a to je na svojoj koži osjetila američka plivačica Anita Alvarez (25) koju je nekoliko sekundi dijelilo od smrti. Samo pribrana reakcija njezine trenerice spasila joj je život.

Na kraju izvedbe na SP-u u sinkroniziranom plivanju izgubila je svijest i ostala u vodi. Deset sekundi nije izlazila van, spasioci nisu reagirali, ali sve je bilo sumnjivo njezinoj trenerici Andrei Fuentes. Nije razmišljala ni sekundu, uskočila je u bazen i na dnu pronašla Anitu kako pluta u nesvijesti.

701928481
Foto: Profimedia

Izvukla ju je na površinu, a da se nešto događa, shvatili su napokon i spasioci koji su joj pomogli izvući je van. Srećom, Alvarez je ubrzo došla k sebi, bolničari su je preuzeli i odveli u bolnicu. Dan nakon strašnih scena koje su šokirale prisutne, Amerikanka se oporavlja i osjeća jako dobro. To potvrđuju i rezultati pretraga.

701932220
Foto: Profimedia

– Anita je dobro. Liječnici su je pregledali i sve je jako dobro. Otkucaji srca, kisik, razina šećera, pritisak krvi. Ponekad zaboravimo da se ovo jednostavno događa u sportovima gdje se jako puno trošite. Maraton, biciklizam, kros. Svi smo vidjeli scene u kojima neki atletičari ne dođu do cilja. Naš sport nije drugačiji od ostalih, mi smo u bazenu, ali isto tako probijamo granice i nekad zapnemo na njima. Anita se osjeća dobro sada i liječnici kažu da je sve dobro. Odmarat će se cijeli dan i onda ću zajedno s liječnicima odlučiti hoće li nastupiti u momčadskom finalu ili ne – napisala je junakinja Andrea Fuentes na Instagramu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andrea Fuentes (@andreafuentes83)

 

24sata.hr

Foto: Profimedia