9.30 Plenki najavio dolazak. 10.10 Zoki javio da i on stiže. 11.25 Plenki ima druge obaveze.

Milanović i Plenković trebali su biti na svečanosti povodom Dana Hrvatske obrtničke komore. Plenković je najavio svoj dolazak, nakon njega je i Milanović najavio dolazak, da bi onda Plenković – otkazao.

 

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković trebali su danas obojica prisustvovati na svečanosti povodom Dana Hrvatske obrtničke komore (HOK).Svečanost se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Milanovića, a najzaslužnijim obrtnicima i obrtnicama bit će dodijeljena najviša priznanja HOK-a “Zlatne ruke”.

Iz Vlade su u 9.30 poslali priopćenje kako će Plenković sudjelovati na svečanosti. Iz Ureda predsjednika su sličnu obavijest poslali otprilike 40 minuta kasnije, u 10.09.

U zadnji tren se Plenković predomislio i odustao, a iz Vlade kažu – zbog drugih obaveza.

Premijer u 16 sati ide u Osijek, u 18 sati zakazano je druženje sa članovima u Vinkovcima, a u 21 sat bit će na otvorenju Đakovačkih vezova.

Svađa zbog NATO-a

Podsjetimo, Milanović i Plenković su se ponovno sukobili prije nekoliko dana nakon što je Milanović otišao na samit čelnika država članica NATO-a u Madrid.– Milanović predstavlja Hrvatsku na samitu NATO-a u Madridu. Što će reći tamo? Ne znam. Ovaj prijedlog koji je iznio Milanović za nas, da blokiramo članstvo Finske i Švedske u NATO-u, bio je neprihvatljiv iz nekoliko razloga. Prvo iz političkih razloga, to se ne radi protiv nekoga s kim si u EU, od koga smo dobili sredstava za izgradnju Pelješkog mosta. Solidarnost je glavno načelo, mi nemamo s Finskom i Švedskom otvorena pitanja. Ja se godinama više nego itko trudim da popravim stanje u Bosni i Hercegovini – rekao je Plenković.

Milanović mu nije ostao dužan.

– Srećom da nitko nije primijetio da nema tih dvorskih luda, ali ovdje je trebalo biti na tim sastancima. Oni ne moraju biti u mom društvu, to ti je dužnost bez obzira što si padao razred, bio loš učenik i ne znaš govoriti – rekao je Milanović u Madridu aludirajući na ministra obrane Marija Banožića i vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana.

 

 

24sata.hr

Foto: Pixsell