‘4 ujutro, ja na policiji, drže me, a ulazi predsjednik FIFA-e: ‘Opet ti, pa zašto?’

Čovjek koji je nakratko prekinuo utakmicu Portugala i Urugvaja na Svjetskom prvenstvu u Kataru zove se Mario Ferri. Talijanski nogometaš već je ranije prekidao utakmice velikih natjecanja, a ovaj put je na teren utrčao sa zastavom u duginim bojama, zabranjenom u toj arapskoj državi.

Osim toga, na plavoj majici bijelim je slovima imao ispisane poruke podrške Ukrajini i ženama u Iranu.

U prijenosu smo od reportera HTV-a mogli doznati da je Ferrijev trk po terenu zaustavio zaštitar i to u maniri najboljih obrambenih igrača američkog nogometa, a ubrzo je izgrednik uhićen.Mnogi od nas vjerojatno su pretpostavili kako Ferrija zbog ovog incidenta očekuju teške posljedice, s obzirom na sve informacije koje smo mogli pročitati o Kataru i tamošnjem režimu proteklih dana, mjeseci i godina. Vjerojatno je i sam Ferri bio svjestan mogućih posljedica svog čina.

Foto: Patricia De Melo Moreira/Afp

Međutim, postoji jedan čovjek koji je toliko utjecajan da je jači i od strogih katarskih zakona. Njegovo ime je Gianni Infantino i predsjednik je FIFA-e.

– Proveo sam dosta tešku noć, ali nisam bio u zatvoru, nego u policijskoj postaji. Iznenadio sam se kad u četiri sata ujutro stigao Infantino kako bi mi pomogao. Tada smo se prvi put upoznali, iako je on očito od ranije znao za mene – izjavio je Mario Ferri.

Infantino je, dakle, imao presudnu ulogu u njegovom puštanju na slobodu.

– Opet ti, pa zašto? Katar je za tebe jako opasan – kazao je Infantino svom sunarodnjaku, a ovaj mu je odgovorio kako je uletio na teren jer je želio poslati jako važne poruke.– Volim utrčavati na teren i ubaciti se usred tih važnih utakmica. Uvijek to radim s dobrim namjerama i s pozitivnim porukama, takve su bile i ove – objasnio je Ferri, inače član talijanskog niželigaša Castel di Sangra.

 

Jutarnji.hr